Skip to main content

Over Metis Voorburg

Metis Voorburg zorgt dat jij zonder financiële stress alles uit jezelf en uit jouw onderneming haalt wat er in zit. Metis Voorburg ontzorgt ondernemend.

Achtergrond

Metis staat in de Griekse mythologie voor “wijsheid en schranderheid”. Metis is de godin van de goede raad, advies en (praktische èn intellectuele) wijsheid.

Wijsheid: de kunst om in alle levensomstandigheden juist te oordelen en te handelen met kennis, inzicht en verstand, verkregen vanuit ervaring

Schranderheid: staat voor verstandig, scherpzinnig, bedachtzaam en slim.

Dit is waar ik vanuit Metis Voorburg voor sta en wat ik in de praktijk breng via mijn persoonlijke dienstverlening.

Ervaring

Bijna 30 jaar geleden ben ik in de accountancy begonnen. Mijn ouders hadden een belastingadviesbureau en daar ontwikkelde ik mijn passie voor dit vak. Kennis omzetten in ondernemen is mij met de paplepel ingegoten.

Hierna heb ik 20 jaar met heel veel plezier bij PwC gewerkt, één van de vier grootste accountantskantoren. Hier ben ik doorgegroeid van junior tot leiding gevend accountant. Ik heb veel verschillende soorten werkzaamheden verricht, van het verzorgen van de administratie en jaarrekeningen, uitvoeren van controles op jaarrekeningen tot het geven van financieel advies in de breedste zin des woords. En dit alles voor een hele brede groep klanten, binnen allerlei soorten branches, zowel winst gestuurd als non-profit. Het heeft mij een enorme schat aan kennis en ervaring gebracht, zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Na 20 jaar heb ik de keuze gemaakt om mijn eigen accountancykantoor (Metis Accountancy) op te richten zodat ik mijn cliënten op mijn eigen manier kan ondersteunen. Dus persoonlijk, naast elkaar aan tafel en ondersteunend. Waarbij ik jou tussendoor een vraag stel die jou als ondernemer laat nadenken over jezelf, over jou als ondernemer en over jouw onderneming, nu en in de toekomst.

“3 jaar geleden kwam Joyce binnen bij ons zwembad om de financiële organisatie op orde te maken en om deze klaar te maken voor de toekomst. In de loop der jaren hebben wij Joyce leren kennen als een slimme, betrouwbare persoon die altijd verder kijkt dan alleen maar de cijfers. Zij is in staat om de cijfers om te zetten naar adviezen en keuzes die ervoor zorgen dat de gehele organisatie naar een hoger niveau komt. Zowel de directie als het bestuur van de stichting hebben Joyce vaak ingezet als vraagbaak bij complexe vraagstukken. Ook hebben wij Joyce ingezet bij onze stakeholders, waaronder de gemeente, wanneer wij het nodig vonden om financiele informatie te duiden. Ik durf stellig te zeggen dat Joyce voor onze stichting haar absolute meerwaarde heeft getoond door ervoor te zorgen dat de gehele organisatie financieel en procedureel tip top in orde is en blijft wat uiteindelijk resulteerde in minder kosten en meer opbrengsten.”

Philip BurletStichting zwem- en recreatiebad De Kulk

De transitie naar Metis Voorburg

Inmiddels heb ik gemerkt dat de term ‘accountancy’ de lading van mijn dienstverlening niet meer dekt en heb ik de stap gemaakt om door te gaan als ‘Metis Voorburg’.

Met al mijn kennis en ervaring (zowel zakelijk als privé) bouw ik aan een relatie met jou als mijn cliënt. Ik leer jou en jouw onderneming steeds beter kennen zodat ik jou steeds beter kan ondersteunen. Natuurlijk zorg ik dat alles aan de wet- en regelgeving voldoet en doen we dit op een zo’n efficiënt mogelijke manier. Ik besteed namelijk graag zoveel mogelijk van mijn tijd aan een goed gesprek over de toekomst en jouw plannen.

Wil jij ook een financieel adviseur die jij op deze wijze ondersteunt? Mail mij dan of maak een vrijblijvende afspraak.