“Profit First is geen boekhoudprogramma!”

Even geleden had ik een verkooptraining waarin we kort moesten uitleggen wat we doen en waarom dit belangrijk is voor onze klanten. Ik vertelde over mijn jaartraject Financieel Inzicht en Solide Groei waarin ik onder andere gebruik maak van de Profit First methode. Ik vroeg aan mijn medecursist na mijn verhaal wat de eerste vraag was die in haar op kwam. En dat was: “Ik heb net mijn boekhouding op orde dus ik heb Profit First niet nodig … ”

Oeps, ik was dus niet duidelijk geweest in wat mijn programma inhoudt en vooral wat Profit First eigenlijk is. Het is namelijk geen boekhoudprogramma of methode. Bij Profit First gaat het over geldstromen, dus euro’s die op jouw bankrekeningen staan, zonder rekening te houden met allerlei boekhoudkundige regeltjes.

Maar wat Profit First vooral doet, is ondernemers helpen om op een simpele manier inzicht te krijgen in waar hun onderneming staat. Welke acties moet je inzetten, zowel op de korte termijn als op de lange termijn? Wat moet je doen om jouw doelstellingen te halen? De doelstellingen van jouw onderneming maar vooral ook de doelstellingen van jou als ondernemer!

Profit First zorgt ervoor dat je nooit meer wakker ligt over geld en jouw financiën zoals stress of je de belasting net wel of net niet kan betalen. Het zorgt voor rust. En het zorgt voor echte winst op jouw bankrekening. Geld om jou als ondernemer te belonen voor het ondernemerschap en het risico dat je neemt.

Maak jij al gebruik van Profit First?